top of page
  • Chantal

Opgeladen

Ben je iemand die onderhevig is aan het weer? Of ben je weerbestendig? Ik hou van alle weersomstandigheden – behalve grote hitte – waarmee ik wil zeggen dat ik deze zomer helemaal aan mijn trekken kwam. Voor mij was het een mooie, gevarieerde en boeiende zomer waarin ontspanning en inspanning goed in evenwicht waren.


tVaartje gaf me hoofdzakelijk ontspanning, het magische van die plek wordt elk jaar alleen maar verstevigd. Ik kan er niet echt de vinger op leggen, ik weet alleen dat ik daar jaar na jaar het deugddoend gevoel ervaar thuis te komen. Na een lange lees dip – langer dan een jaar – kan ik eindelijk weer mijn leeshonger stillen. Ik doe me tegoed aan mooie zinnen en droom weg bij woorden die raken. 

Het schrijven van een blog heb ik een paar maand laten rusten. Ook de muze heeft vakantie nodig. Daarentegen zette ik deze zomer anderen aan het schrijven.


De middagen ‘Zin zoeken met je pen – Vier dimensies in je leven’ waren voor mij een verrijking. Enerzijds: het was jaren geleden dat ik voor een groep stond, anderzijds: de rijke oogst van de deelnemers gaf me een boost. Nooit, nooit had ik kunnen voorzien dat ik nog een workshop zou geven én dat ik het zo graag zou doen. Dit is een ervaring die ik eerder niet had. Het smaakt naar meer. In november komt er een volle dag ‘Zin zoeken met je pen – Woord en betekenis’. In die workshops worden twee van mijn grote liefdes verenigd: schrijven en werken met mensen. 


Nu september op zijn sokken aangekomen is, met waarschijnlijk een mooie Indian Summer de komende dagen, is de tijd rijp om wat goed was vorig jaar verder te zetten – ik denk aan de Facebookgroep VertragingVerdiepingReflectie – en om nieuwe plannen te maken. Met mondjesmaat zal je opnieuw van mij horen. Rond half september maak ik iedereen uit de groep – vriendelijk – wakker, zal ik vragen of je nog mensen kent die lid willen worden zodat ze kunnen meegenieten van dagelijkse posts. We gaan met zijn allen nieuw leven blazen in die gemeenschap zodat we samen bij elkaar kunnen overwinteren en ons tegoed kunnen doen aan mooie dingen.

Af en toe zal er ook wel een blog van mijn hand verschijnen al wil ik mezelf hiervoor niet onder druk zetten, de mooiste dingen gebeuren in vrijheid.


Ik voel me opgeladen en ik heb enorme zin in het najaar. Naast het werken met mensen, het begeleiden van de schrijvers in Levenslijn als Schrijfdraad, de Facebookgroep, alle dagelijkse beslommeringen start ik met een vijfjarige opleiding in de Jungiaanse psychologie en een driejarige opleiding Wijsbegeerte. De kunstgeschiedenis blijf ik volgen, het ‘Vrouwelijk Goddelijke’ bracht mij al zoveel goeds dat ik hiervan geen afscheid wil nemen. Nu ik dit opsom, klinkt het als ‘zeer veel’, geloof me: het is goed verdeeld over mijn tijd en af en toe staan er ook rustdagen geprogrammeerd. Ook verschillende lunchafspraken – misschien zelfs eentje met jou – staan in mijn agenda. Al die zaken geven mij bergen energie. 


Hoe is het met jou? Voel jij je opgeladen door de zomer? Klaar voor de herfst? Maak jij nieuwe plannen? Laat het me weten in een reactie. Tot weldra!


Warme groet,

Chantal

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wat was

Comments


bottom of page