top of page

Minder doen, meer goestingOm te kunnen schrijven heb ik o.a. nood aan een leeg hoofd en een leeg lichaam. De laatste vier maanden ontbrak het me hieraan. Gezondheidsperikelen - niets ernstig noch bedreigend - hielden mijn gedachten gevangen en belastten mijn lichaam. Dit is meteen een antwoord op de vraag die me gesteld werd: ‘Waar blijven je schrijfsels?’

Nu alle beslommeringen rond ziek zijn wegebben, komt er langzaamaan weer ruimte voor andere dingen. 

Ik wens jullie alle goeds in 2024. Het mag dan een cliché zijn, ik herhaal het graag: ‘Een heel goede gezondheid zodat je alles kunt realiseren wat je jezelf toewenst.’


Als ik terugkijk op vorig jaar dan ben ik tevreden, de meeste ‘uitdagingen’ heb ik gehaald. Het lezen is toegenomen, het stappen ook, ik leerde rijden met de elektrische auto en deed mijn auto weg. Dingen waar ik fier op ben en die ik dit jaar nog verder wil uitbreiden. 


Daarnaast heb ik een paar beslissingen genomen. Ik wil minder tijd spenderen op sociale media. De Facebookgroep Onzichtbaar Gemis zal eind januari verdwijnen. Lees je via dat kanaal mijn blog en wil je nog blogs in de toekomst, mail naar chantal.wtterwulghe@gmail.com. Ik voeg je toe aan mijn mailinglijst zodat je elke nieuwe blog in je mailbox ontvangt. Want ik zal zeker nog schrijven. Hoe vaak? Dat weet ik niet. Ik laat het los en zie wel wanneer de inspiratie komt.  


De website Onzichtbaar Gemis blijft. Twee dagen per week werk ik professioneel met mensen. Sommigen vinden me via de website, sommigen via www.ikzoekhulp.be, nog anderen via ex-cliënten of doorverwijzingen van artsen. Het lukt me tot hiertoe prima om elk een plekje te geven in die twee dagen zodat ik niet met een wachtlijst hoef te werken. 


‘Never change a winning team’ geldt zeker voor de creatieve biografie leesgroep. We zijn net vertrokken in een nieuwe biografie en doen gestaag verder. 

Daarnaast is er de tweewekelijkse crea bijeenkomst: schilderen, tekenen, breien, boetseren, haken,... ieder houdt zich bezig met zijn/haar keuze. 


Dit zijn de activiteiten die het bloed in mijn aderen doen stromen, die me de schwung geven om aan de dag te beginnen. Het zijn er hoe dan ook minder dan vroeger en daardoor doe ik ze met nog meer goesting. Tussendoor is er genoeg ruimte om ‘te lummelen’, om het gevoel van vrijheid van keuze te ervaren en te genieten van elke dag. 


Hoe zit dat bij jou? 

Is er een evenwicht in jouw activiteiten? Vind je de balans tussen denken, voelen, doen en gewaarworden? Tussen inspanning en ontspanning? Tussen actief bezig zijn en lummelen? Ik lees graag jouw reactie!


Warme groet,

Chantal96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page