top of page
  • Chantal

Afsluiten en vernieuwenJe hebt een idee en je werkt dat uit. Door de tijdgeest slaat het aan. Je werkt met volle enthousiasme verder. Na een paar jaar heb je het gevoel dat de inhoud de lading niet meer (volledig) dekt. Zelfs als je kleren je na een paar jaar nog prima passen, kan het zijn dat je je niet meer goed voelt in die broek of die mantel. Het uiterlijk dekt het innerlijke niet meer.


Je doet toch nog een tijdje verder omdat je tijd nodig hebt om de essentie van wat je doet te vatten en in een nieuwe vorm te gieten. Dit is cryptisch omschreven wat er zich de laatste maanden bij mij afspeelde.


De essentie van mijn job: met mensen een tijdje op weg gaan om hen het bos door de bomen te helpen zien, wil ik blijven doen. Voor mij is dit een van mijn belangrijke levensaders, die samen met de andere de zin van mijn bestaan vormen. Alleen, het huidig jasje past me niet meer zo goed. De inhoud blijft, het jasje verandert.


De inhoud: gesprekstherapie en online therapie blijft. Iets nieuws wordt hieraan toegevoegd: therapeutisch dagboekschrijven. Je zult je via de website – het nieuwe jasje – kunnen inschrijven op therapeutisch dagboekschrijven. Een beveiligde methode om alles wat je bezighoudt te verwoorden, jezelf vragen te stellen, zaken uit te diepen,… en: je zult er wekelijks feedback van mij op krijgen zodat je verder kunt schrijven. Jij schrijft, ik lees en stel vragen. Mooi schrijven noch juist schrijven hoeven niet, je volgt gewoon je buikgevoel. Buiten jij en ik kan niemand lezen wat je schrijft.


Daarnaast wil ik meer interactie met de lezers van mijn blogs en daarom ben ik van plan opnieuw op regelmatige basis een blog te schrijven met misschien af en toe een opdracht in. Waar je dan het resultaat van kunt meedelen. Ik ben benieuwd wat er onder de lezers van mijn blogs leeft en waar je nog meer over wilt lezen: contacteer me en stel me een onderwerp voor of stel me een vraag en ik werk die uit in een volgende blog.


Je zult je ook kunnen abonneren op een nieuwsbrief die nu en dan in je mailbox zal verschijnen.


Binnenkort, ik schat begin deze zomer, wordt alles gelanceerd: een gloednieuwe website en een nieuwe Facebookpagina. Je doet me plezier om het te delen wanneer dit bij jou voorbij komt.


Ja, ik doe een beroep op jou lezer: stuur me ideeën, stuur me jouw gedachten, stuur me je vragen. Ik schrijf er een stukje over. Op die manier ‘bevruchten’ we elkaar.


Dit is mijn laatste blog op deze website. Gun me hierna nog een kleine maand ‘radiostilte’ en daarna verschijn ik, helemaal in het nieuw uitgedost.


Wil je van bij het begin betrokken zijn en je abonneren op mijn blog of op de nieuwsbrief? Stuur me een mail: chantal.wtterwulghe@gmail.com en ik voeg je toe aan mijn ledenbestand.


En als voorloper op wat komt hier alvast een opdracht: stuur me drie onderwerpen waarover je wilt dat ik schrijf.


Warme groet,

Chantal

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page